Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Regionaal park Armorique


Regionaal park Armorique
In het uiterste westen van de Franse regio Bretagne ligt het regionaal natuurpark Armorique. Het park is 1250 vierkante kilometer groot en is gelegen in het departement Finistère. Het strekt zich uit van het schiereiland Crozon to de plaats Guerlesquin in het binnenland. De rivier de Aulne vormt het hart van het park. Aan de randen van het park liggen de grotere plaatsen Brest, Morlaix en Quimper.
Als u besluit met de auto te reizen met u rekenen op ruim 9 uur reistijd en een afstand van een kleine 1000 kilometer. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te vliegen. Er worden vluchten aangeboden van Schiphol naar Brest Bretagne Airport. Het vliegveld van Brest ligt dichtbij het park en Brest is natuurlijk een prima startplek.

Zoals in andere regionale parken in Frankrijk bestaat het park Armorique niet uit louter natuur maar liggen er ook kleine dorpjes in het gebied. Deze zijn echter rustig en drukke straten of bedrijventerreinen zult u hier dan ook niet tegenkomen. Het is een goede combinatie van prachtige natuur met kleine agrarische dorpjes.
Park Armorique is dan wel een kleiner park dan andere regionale parken, de diversiteit maakt dit dik in orde. Het binnenland bestaat uit heuvelachtig terrein met weiden, bossen, rotsformaties en heide. Centraal gelegen liggen de Monts d'Arrée. Dit oude laaggebergte bezit de hoogste toppen van Bretagne en hier zijn de kleine bergen ouder dan de Alpenreuzen! Door het open landschap kunt u hier goed wandelen en er zijn dan ook vele mooie wandelroutes uitgestippeld. Bovenop de Mont Saint-Michel de Brasparts staat de kapel Saint-Michel, vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over de onderliggende moeraslanden.

In het uiterste oosten van het park ligt het plaatsje Huelgoat. Dit is een trekpleister door het eeuwenoude bos dat zich direct aan het dorp grenst. Rond het dorp zijn routes uitgestippeld waardoor u het bos kunt verkennen. De bizarre rotsformaties en prehistorische stenen laten een sprookjesachtige indruk achter.

In schril contrast met het rustige binnenland staat de grillige kust garant voor spectaculaire omgevingen. Op het schierleiland Crozon kunt u genieten van de beroemde en wilde Bretonse kust. In het toeristische stadje Crozon zijn voldoende voorzieningen beschikbaar om vanuit hier dit prachtige deel van het park te verkennen.

Voor de kust liggen enkele eilandjes die ook deel uit maken van het regionale park. Le Conquet, Ouessant en de Molene eilanden. Deze eilanden zijn autovrij en bereikbaar via een ferry. Er zijn enkele kleine musea en de eilandjes zijn vooral bekend bij vogelspotters.

Huelgoat
Huelgoat

Monts d'Arrée
Monts d'Arrée


Posted by: Vakantiepark-Frankrijk.net
Date: 31-12-2013


ReagerenNaam:
Reactie:
 
Home > Blog > Regionaal park Armorique
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net