Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Top 10 kastelen van de Dordogne


Top 10 kastelen van de Dordogne
De Dordogne wordt ook wel het land van de 1000 kastelen genoemd. Samen met het Loiredal is dit deel van Frankrijk het gebied met de meeste kastelen. Iedere dorp of plaats is wel in het bezit van een kasteel, van groot tot klein. We hebben voor u de mooiste kastelen op een rijtje gezet.
De Honderdjarige Oorlog met Engeland heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de Dordogne. Er zijn dan ook uitzonderlijk veel middeleeuwse forten en kastelen te bezichtigen.1. Chateau de Beynac
Dit 12 eeuwse kasteel behoort tot het mooiste wat de Dordogne u te bieden heeft. Het is zelfs één van Frankrijk's mooiste middeleeuwse bouwwerken. Het is prachtig bewaard gebleven en prankt trots op de kliffen van de oevers van de rivier Dordogne. Door haar grootte, machtige uitstraling en lange geschiedenis mag dit kasteel zich met trots het mooiste van de Dordogne noemen.

Chateau de Beynac
Chateau de Beynac


2. Chateau de Jumilhac
Het kasteel van Jumilhac stamt oorspronkelijk uit de middeleeuwen. De huidige vorm dateert uit de 17e eeuw. Vooral de frontzijde en de kenmerkende spitse torens maken dit kasteel tot een juweel. Het is open voor publiek en er is ook een goudmuseum in gevestigd.

Chateau de Jumilhac
Chateau de Jumilhac


3. Chateau de Castelnaud
Dit middeleeuwse fort nabij Castelnaud-la-Chapelle is prachtig gelegen aan de stijle oevers van de rivier Dordogne. Vanuit hier heeft u een mooi uitzicht over de vallei. In de 20e eeuw is het volledig gerestaureerd. Vooral de omvang van de enorme verdedigingswallen en torens zijn geweldig. Het is toegankelijk voor publiek en er is ook een museum gevestigd wat zich richt op middeleeuwse oorlogsvoering.

Chateau de Castelnaud
Chateau de Castelnaud


4. Chateau de Puymartin
In Marquay ligt de grote kasteel wat stamt uit de 13e eeuw. Het viel in Engelse handen tijdens de Honderjarige Oorlog maar kwam vrij snel weer in Franse handen. Het kasteel is open voor publiek en er kan zelfs overnacht worden. Het interieur is prachtig te noemen en er zijn gidsen beschikbaar die u kunnen rondleiden.

Chateau de Puymartin
Chateau de Puymartin


5. Chateau de Biron
Dit kasteel is aantrekkelijk door de vele bouwstijlen die in de loop van de eeuwen zijn toegepast. Daardoor heeft het een uitzonderlijke uitstraling. Het is decor geweest van meerdere films.

Chateau de Biron
Chateau de Biron


6. Chateau de L'Herm
Deze ruine kan worden bestempeld als geheimzinng en mysterieus. Het kasteel stamt uit de 16e eeuw en is gelegen bij de plaats Rouffignac-Saint-Cernin-de-Reilhac. Het heeft een lange historie van moorden daarom wordt het soms als spookkasteel gezien. Het is open voor publiek en in de zomer zijn er geregeld concerten en voorstellingen te zien bij het kasteel.

Chateau de L'Herm
Chateau de L'Herm


7. Chateau des Milandes
In Castelnaud-la-Chapelle staat dit kleine kasteel. Het stamt uit de 15e eeuw en was bestemd als buitenhuis voor de lokale machthebber. Het is voornamelijk bekend als huis van de beroemde actrice en danseres Josephine Baker. Het kasteel beschikt ook over tuinen stallen en een tentoonstelling over Josephine Baker.

Chateau des Milandes
Chateau des Milandes


8. Chateau de Commarque
Nabij Sarlat liggen de ruines van Chateau de Commarque. De overblijfselen liggen prachtig gelegen op een heuvel en hier heeft u een prachtig uitzicht over het rivierdal. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen maar er zijn ook prehistorische en Romeinse overblijfselen te zien. Tegenwoordig is het een drukke toeristische attractie.

Chateau de Commarque
Chateau de Commarque


9. Chateau de Mareuil
Niet door schoonheid maar door haar lange geschiedenis staat dit kasteel op plek 9. Gelegen bij Mareuil-sur-Belle in het noordwesten van de Dordogne. Het is grotendeels een ruine en meerdere malen vernietigd tijdens oorlogen in de middeleeuwen.

Chateau de Mareuil
Chateau de Mareuil


10. Chateau de Hautefort
Dit kasteel is in de 17e heropgebouwd uit de ruines van een vroeger kasteel. Qua uiterlijk lijkt het meer op een kasteel uit de Loire. Dit is dus een apart geval voor deze regio. In de 20e eeuw is het interieur verwoest door een grote brand, maar gelukkig is het geheel hersteld. In het kasteel zit ook een klein museum. Het kasteel is het meest beroemd door haar prachtige tuinen.

Chateau de Hautefort
Chateau de Hautefort


Posted by: Vakantiepark-Frankrijk.net
Date: 10-01-2014

ReactiesHenry
29-03-2018
Ook zeker een Chateau dat zeker niet in de overzicht mag missen, is Château de Montbrun.

Het Chateau waar Richard Lionheart zijn laatste adem uitblies, in tegenstelling tot wat andere beweren.

Henry
www.vakantiehuizen-dordogne.nl


ReagerenNaam:
Reactie:
 
Home > Blog > Top 10 kastelen van de Dordogne
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net