Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Ardèche


Locatie Ardèche in FrankrijkDe Ardèche is al jarenlang een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Vooral het grote aanbod aan campings is opvallend te noemen, maar er zijn ook tal van vakantieparken en vakantiehuizen beschikbaar in dit mooie stukje Frankrijk. Het maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes is staat vooral bekend om haar natuurschoon. Het zuidoosten is vrij vlak en grenst aan het Rhônedal. In het westen liggen de bergen van het Centraal Massief en de Cévennen. Het is één van de meest afgelegen streken van Frankrijk zonder steden, de grootste plaats telt slechts 17.000 inwoners.

Er heerst een landklimaat met mediterrane invloeden. Per jaar zijn er veel zonuren en de winters zijn zacht. Grootste trekpleisters van de Ardèche zijn de zogenoemde Gorges. Dit zijn diep uitgesleten rivierdalen omgeven door prachtige bergen en bossen. Bekendste Gorges zijn de Gorges de l'Ardeche. Deze kloof is ruim 30 kilometer lang en hier vindt u aan weerszijde van de rivier klippen tot wel 300 meter hoog. De vele riviertjes zijn dan ook ideaal om te kayakken en kanoën. Het prehistorische landschap van de Ardèche heeft nog vele sporen achter gelaten. Zo zijn er tal van grotten te bezoeken.

Het ontbreekt de Ardèche aan bruisende steden toch zijn er wel sfeervolle provinciestadjes te verkennen. Aubenas is een goed voorbeeld met een mooie kasteel en gezellig centrum. Het is ook vooral bekend door haar kastanje industrie. Andere mooie plaatsen zijn Privas, Annonay en Guilherand-Granges. Breng ook een bezoekje aan het beroemdste kasteel van de Ardèche; Château de Crussol gelegen op een berg aan het Rhônedal.

Vakantieparken in Ardèche


Vakantiepark Domaine de Serre-Long
St. Maurice d'Ibie

Vakantiehuizen in Ardèche


Arlebosc
Vakantiehuis in
€901,00
Maximaal 6 personen 6
Vinezac
Vakantiehuis in
€1.132,00
Maximaal 8 personen 8
Grospierres
Vakantiehuis in
€480,00
Maximaal 4 personen 4
Salavas
Vakantiehuis in
€336,00
Maximaal 5 personen 5

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Ardèche


Gorges de l'Ardeche
Gorges de l'Ardeche
Aubenas
Aubenas
Home > Ardèche
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net