Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Ariege


Locatie Ariege in FrankrijkDe Ariege is een ruige bergstreek in het zuiden van Frankrijk in de Pyreneeën. Het maakt deel uit van de regio Midi-Pyrénées met haar hoofdstad Toulouse. Dit is de grootste regio van Frankrijk.
De Ariege is niet in trek bij het grote publiek maar dit is geheel onterecht. Door de ruige natuur en rijke geschiedenis is dit één van de mooiste streken van Frankrijk.

Foix is de hoofdstad van Ariege. Dit kleine stadje is beroemd door haar middeleeuwse kasteel wat prachtig over de stad uitkijkt. Het centrum bestaat uit smalle straatjes en gezellige terrasjes en winkeltjes. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Saint-Volusien Abbey en de kapel van Montgauzy.

Montségur is het meest bekend om haar kasteelruïne prachtig gelegen op een rots. St.-Lizier is een historisch dorp met 2 kathedralen en enkele Romeinse bouwwerken.

Het meest beroemd is de Ariege om haar ruige binnenland. De prachtige bergen en valleien maken dit gebied zeer geliefd bij wandelaars, bergbeklimmers, wielrenners en fietsers.

Zie ook: Foix

Vakantieparken in Ariege


Vakantiepark La Taillade-de-Montségur
Fougax-et-Barrineuf

Zoeken via kaart


Home > Ariege
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net