Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Aude


Locatie Aude in FrankrijkAude is een departement in het zuiden van Frankrijk tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën. Het is onderdeel van de regio Languedoc-Roussillon. De Aude rivier vormt het hart van de streek en is goed bevaarbaar door kano, kayak of boot. Het is een vrij gevarieerde streek met in het zuiden de voetbergen van de Pyreneeën, in het noorden de bergen van de Montagne Noire en in het westen en midden zijn vrij veel bossen en heuvels te vinden. Het droge binnenland staat bekend om haar hete zomers. Aan de kust zijn leuke badplaatsen te vinden en prima stranden.

Door de hoge temperaturen is Aude een prima plek voor wijnbouw en de olijventeelt. Enkele bekende wijnstreken zijn: Minervois, Limoux en Coteaux du Languedoc. De Aude is een zeer toeristische streek met zowel plek voor prima strandvakanties en tal van culturele en historische trekpleisters. Waarschijnlijk de populairste plaats is Carcassonne. In deze historische vestingstad waant u zich terug naar de middeleeuwen. Bewonder de indrukwekkende stadsmuren en 53 torens! Narbonne ligt vlak aan de kust en is nog zo'n goed voorbeeld van een romantische stad met vele oude gebouwen en een gezellig centrum.

Aude is het land van de Katharen. Deze religieuze tegenstroom van de Katholieke Kerk was in de middeleeuwen op haar hoogtepunt en bouwde vele forten en kastelen in de regio. Een aantal zijn bewaard gebleven zoals de forten van Carcassonne, Chateau de Peyrepertuse, Chateau de Queribus en Villerouge-Termenès.

Zie ook: Carcassonne

Vakantieparken in AudeVakantiehuizen in Aude


Gruissan
Vakantiehuis in
€1.347,00
Maximaal 4 personen 4
Gruissan
Vakantiehuis in
€1.226,00
Maximaal 5 personen 5
Gruissan
Vakantiehuis in
€927,00
Maximaal 3 personen 3
Labastide-d'Anjou
Vakantiehuis in
€3.134,00
Maximaal 22 personen 22

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Aude


Carcassonne
Carcassonne
Chateau de Peyrepertuse
Chateau de Peyrepertuse
Chateau de Queribus
Chateau de Queribus
Narbonne
Narbonne
Home > Aude
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net