Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Aveyron


Locatie Aveyron in FrankrijkAveyron is een groot departement in zuidelijk Frankrijk. Het maakt deel uit van de grotere regio Midi-Pyrénées. Het is een dun bevolkt gebied met grote natuurgebieden en zonder steden, de grootste plaats telt slechts 25.000 inwoners. Aveyron ligt in het Centraal Massief en kent vele diverse landschappen. De toppen van het zuidelijk Centraal Massief bereiken hier een hoogtepunt tot zo'n 14 meter. De streek bestaat uit voornamelijk graniet- en leisteengronden in de vorm van hoge plateau's. Ongeveer 30% bestaat uit bergen en 30% uit bossen. De verschillende rivieren hebben prachtige valleien uitgesneden uit het landschap.

De Aveyron is een gebied wat geen last heeft van massatoerisme. De meeste mensen komen hier naar toe voor de prachtige landschappen, mooie natuurparken en historische stadjes. Opvallend en typerend voor de Aveyron zijn de oude stadjes die vaak prachtig gelegen zijn aan rivieren zoals de Tarn, Lot en Truyère. In deze stadjes kunt u heerlijk wandelen in de middeleeuwse omgeving en genieten van de gezellige straatjes, kastelen, abdijen en oude kerken. Enkele voorbeelden van zulke stadjes zijn Belcastel, La Couvertoirade, Najac en Conques. Rodez is de hoofdstad van Aveyron en tevens de grootste plaats (25.000). Rodez is bekend door haar oude centrum en gezellige straatjes. Hier kunt u ook de streekproducten proeven zoals de kaassen en wijnen uit de regio.

In Aveyron kunt u genieten van prachtige natuur. Er zijn verschillende natuurparken die u kunt bezoeken. Bekende parken zijn het Grands Causses park en de Cévennes met haar unieke valleien en bergen. Kanoën en kayakken zijn populaire sporten en de wilde stromen van de rivieren Tarn, Lot en Aveyron lenen hier zich uitstekend voor. Door het vele water in de Aveyron is dit dan ook een uitstekende plek om te gaan vissen op onder andere snoek, snoekbaars, baars en karper.

Zie ook: Rodez

Vakantieparken in Aveyron


Vakantiepark Le Hameau du Lévézou
Villefranche-de-Panat
Vakantiepark Saint Martial
Rieupeyroux
Vakantiepark Le Village Goélia
Saint Geniez dOlt

Vakantiehuizen in Aveyron


Saint-Geniez-d'Olt
Vakantiehuis in
€261,00
Maximaal 6 personen 6
Saint-Geniez-d'Olt
Vakantiehuis in
€290,00
Maximaal 8 personen 8
Rignac
Vakantiehuis in
€189,00
Maximaal 4 personen 4
Rignac
Vakantiehuis in
€209,00
Maximaal 6 personen 6

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Aveyron


Cévennes
Cévennes
Château de Najac
Château de Najac
Home > Aveyron
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net