Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Bouches-du-Rhône


Locatie Bouches-du-Rhône in FrankrijkHet departement Bouches-du-Rhône ligt in het zuidwesten van de regio Provence - Côte d'Azur. Het is een relatief dichtbevolkt gebied met veel middelgrote plaatsen. Toch is er veel ruimte voor natuur zoals het natuurgebied Camargue. Deze rivierdelta telt vele prachtige meren en moerassen. De bonte flora en fauna van dit gebied zijn uniek voor West-Europa. De Camargue telt 400 vogelsoorten en is één van de weinige plekken waar de Flamingo nog te zien is. Er leven ook wilde stieren en paarden.

De Calanques tussen Marseille en Cassis moet u ook eens bezocht hebben. Deze prachtige kalkstenen rotsen geven u spectaculaire uitzichten over de Middellandse Zee en het binnenland.

Aan de rand van de Camargue ligt één van de meest historische steden van Frankrijk; Arles. Hier kunt u nog tal van Romeinse gebouwen bezichtigen zoals de bekende arena. Er zijn ook nog sporen te vinden van Vincent van Gogh, die hier geleefd heeft.

Andere historische steden zijn: Aix-en-Provence, Tarascon met haar middeleeuwse kasteel, Salon-de-Provence met haar prachtige Château de l'Empéri, Glanum een verdwenen Romeinse stad met veel Ruïnes, Les Baux-de-Provence een middeleeuws stadje.

Grootste stad is Marseille, tweede stad van Frankrijk. Dit regionaal centrum heeft veel te bieden aan de toerist. Het is een levendige stad met veel kleine straatjes en mooie pleintjes. In de oude haven zijn veel musea te bezichtigen die gericht zijn op het maritieme leven.

Zie ook: Aix-en-Provence

Vakantieparken in Bouches-du-RhôneVakantiehuizen in Bouches-du-Rhône


Gréasque
Vakantiehuis in
€1.135,00
Maximaal 10 personen 10
Aix-en-Provence
Vakantiehuis in
€1.356,00
Maximaal 4 personen 4
Mallemort
Vakantiehuis in
€779,00
Maximaal 5 personen 5
Mallemort
Vakantiehuis in
€891,00
Maximaal 7 personen 7

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Bouches-du-RhôneBouches-du-Rhône Blog


Arles - historische stad aan de Rhône
04-12-2013
Dat er in de Provence veel mooie oude steden zijn te ontdekken is vast niet nieuw voor u. Vandaag nemen we Arles onder de loep. Deze monumentale stad is zeker kandidaat voor een top 5 notering als het gaat om belangrijke historische steden in Frankrijk. Waarschijnlijk gesticht ro...lees meer
Home > Bouches-du-Rhône
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net