Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Calvados


Locatie Calvados in FrankrijkAan de Normandische kust ligt het departement Calvados. Mede door het grote aantal toeristische trekpleisters is Calvados één van de meest populaire vakantiegebieden van Frankrijk. Het groene binnenland van Calvados bezit vele oude kastelen, dorpjes en landhuizen. De groene heuvels worden afgewisseld met bossen en moerassen. Het typische heggenlandschap zorgt voor schilderachtige landschappen en nodigt uit tot verkennen.

De prachtige kustlijn is een belangrijke reden waarom zoveel toeristen naar Normandië komen. De Côte Fleurie met de bekende badplaatsen Deauville, Cabourg, Houlgate en Trouville zijn het meest populair. Maar vergeet ook niet de Côte de Nacre met haar brede zandstranden en grillige rotswanden.

Calvados was in de Tweede Wereldoorlog het middelpunt van de Invasie. Er zijn nog zeer veel sporen te zien in de vorm van begraafplaatsen en monumenten. U kunt ook een bezoekje brengen aan één van de invasiestranden zoals Omaha Beach, Sword Beach en Juno Beach. Bijna iedere plaats bij de invasiestranden heeft ook zo haar eigen museum die zeker het bezoeken waard zijn.

Caen is de grootste stad van Calvados. Ondanks de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog heeft deze stad nog vele oude gebouwen. Bekendste is het Kasteel van Caen wat één van de grootste stadskastelen van Europa is. U kunt ook prima winkelen in de binnenstad van Caen. Er zijn tal van musea die u kunt bezoeken zoals het Musée des Beaux-Arts of het Musée de Normandie.

Zie ook: Bayeux Caen

Vakantieparken in Calvados


Vakantiepark Omaha Beach
Colleville-sur-Mer

Vakantiehuizen in Calvados


Osmanville
Vakantiehuis in
€265,00
Maximaal 4 personen 4
Colleville-sur-Mer
Vakantiehuis in
€620,00
Maximaal 5 personen 5
Truttemer-le-Grand
Vakantiehuis in
€383,00
Maximaal 6 personen 6
Caen
Vakantiehuis in
€208,00
Maximaal 2 personen 2

Zoeken via kaartCalvados Blog


Normandië een land van overwinnaars
12-12-2013
Normandië heeft een reputatie als het gaat om wereldberoemde invasies. Twee historische gebeurtenissen zijn kenmerkend voor deze Franse streek en hebben een cruciale rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Er zit wel een tijdsbestek tussen de twee invasies van 900 jaar. En bij de ...lees meer
Home > Calvados
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net