Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Corse-du-Sud


Locatie Corse-du-Sud in FrankrijkCorse-du-Sud (Zuid-Corsica) beslaat de zuidelijke helft van het Franse eiland Corsica. Net zoals het noordelijke deel is het zuidelijke deel ook erg bergachtig, alleen in het uiterste zuiden is het iets vlakker. Een smalle zeestraat scheidt het eiland met het Italiaanse eiland Sardinië. Door het zonnige klimaat en prachtige stranden is het een gewilde toeristische bestemming.

Op Corsica kunt u genieten van de vaak nog ongerepte natuur. Enkele mooie parken en zelfs UNESCO Werelderfgoed staan op u te wachten. Calanques de Piana bijvoorbeeld met haar prachtige rotsformaties. Het GR20 wandelpad doorkruist het eiland van noord tot zuid en wordt gerekend tot één van de mooiste wandelpaden van de wereld. Het pad is 180 kilometer land en vrij zwaar door het bergachtige terrein.

Ajaccio is de hoofdstad en grootste stad van het eiland. Het is gelegen aan de westkust en heeft tal van bezienswaardigheden zoals een fort, haven, winkelstraten, casino en een gezellig centrum. De stad staat het meest bekend als geboorteplaats van keizer Napoleon. Een museum is hieraan geweid en het geboortehuis is bezoekbaar.
De stad Bonifacio, aan de zuidkust wordt gezien als het paradepaardje van Corsica. Het heeft een prachtige ligging tussen de kliffen en goede zandstranden. Vele historische gebouwen herinneren nog aan het rijke verleden van de stad.Zie ook: Porto Vecchio

Vakantieparken in Corse-du-Sud


Vakantiepark Royal Palm
Porto Vecchio

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Corse-du-Sud


Maison Napoleon
Maison Napoleon
Purcaraccia canyon
Purcaraccia canyon
Home > Corse-du-Sud
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net