Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Deux-Sèvres


Locatie Deux-Sèvres in FrankrijkDeux-Sèvres is een centraal gelegen departement in het westen van Frankrijk. Het ligt op relatief korte afstand van de Atlantische Oceaan en ligt ruwweg tussen Normandië en Bordeaux. Het departement is vernoemd naar twee rivieren (Sèvres) die hier ontspringen. Deux-Sèvres is grotendeels een landelijke streek zonder verstedelijking. Het grootste percentage van het land wordt dan ook gebruikt voor de landbouw.

Deux-Sèvres maakt deel uit van de grotere regio Poitou-Charentes. Het heeft een mild klimaat met vele zonuren. Het landschap is kleinschalig zonder hoge bergen maar met velden, akkers, bossen en lage heuvels. Het typische Franse landschap brengt rust en herbergt vele prachtige dorpen en oude stadjes. In het zuidwesten ligt het Marais Poitevin natuurpark. Dit enorme moeras strekt zich uit van Niort tot aan de kust en trekt jaarlijks vele bezoekers.

Niort is de hoofdstad en grootste stad van Deux-Sèvres. Het is een belangrijke economische stad voor de hele regio en kent een aantrekkelijk centrum. Het bekendste gebouw van Niort is de Donjon. Dit indrukwekkende 12e eeuwse kasteel is één van de grootste gebouwen uit haar tijd. Verder zijn er meerdere oude kerken te bezichtigen en is de stad een prima uitvalsbasis voor tochten naar het Marais Poitevin moeras.
Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de schitterende vestingstad Partenay, centraal gelegen in het departement.

Zie ook: Parthenay

Vakantieparken in Deux-SèvresZoeken via kaartBezienswaardigheden in Deux-Sèvres


Donjon de Niort
Donjon de Niort
Niort
Niort
Home > Deux-Sèvres
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net