Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Dordogne


Locatie Dordogne in FrankrijkDe Dordogne is een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders en ligt in het zuidwesten van Frankrijk. De populariteit van dit gebied is onder meer te danken aan het heerlijke klimaat. Zachte winters en niet al te hete zomers maken dit gebied tot een geliefd vakantieoord. De Dordogne heeft ook een rustige lente en najaar zonder al te veel wind en regen. Dit klimaat was in de prehistorie al geliefd, in de grotten die u kunt bezoeken zijn wereldberoemde muurschilderingen te vinden van de eerste bewoners van deze streek. Bekende grotten zijn die van Lascaux, Combarelles, Le Gorge d´Enfer en Vézère. Naast de prachtige wandschilderingen zijn er ook vindplaatsen en kloven te zien waar de prehistorische mens vroeger woonde.

In de middeleeuwen was Dordogne het toneel van de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Uit deze tijd zijn veel kastelen bewaard gebleven. De Dordogne heeft daarom dan ook de bijnaam als 'land van de 1000 kastelen'. U zult versteld raken van de hoeveelheid kastelen en bijna iedere plaats in Dordogne heeft dan ook 1 of meerdere kastelen. Vaak zijn ze prachtig gelegen op een heuvel of aan een rivier. Enkele bekende kastelen zijn het Château de Beynac, Het kasteel van Castelnaud en het Het kasteel van Jumilhac. Ook zijn er veel religieuze bouwwerken te bezichtigen in Périgord (inheemse naam voor Dordogne) zoals kloosters, abdijen en kerken. Het bekendste bouwwerk is de mooie kathedraal van Saint Front in Perigueux.
Perigueux is de hoofdstad van de Dordogne. Het is een oude provinciestad met vele oude Romeinse en middeleeuwse gebouwen. Het heeft een gezellig centrum met leuke winkelstraatjes en prima restaurants. Het is tevens de plaats waar het Musée du Périgord gevestigd is. Dit is het belangrijkste prehistorische museum van Frankrijk.

In de Dordogne gaat natuur en cultuur hand in hand. Het landschap is dan ook zeer divers met mooie afwisselingen tussen bossen, velden, akkers en rivieren. Het landschap is voornamelijk glooiend met mooie heuvels waar u prima kunt wandelen en fietsen.

Zie ook: Bergerac Périgueux

Vakantieparken in Dordogne


Vakantiepark Les Hauts de Lastours
Lastours-Belvès
Vakantiepark Parc Féamie
Castelnaud-la-Chapelle

Vakantiehuizen in Dordogne


Saint-Médard-d'Excideuil
Vakantiehuis in
€791,00
Maximaal 8 personen 8
Corgnac-sur-l'Isle
Vakantiehuis in
€3.083,00
Maximaal 16 personen 16
Saint-Médard-d'Excideuil
Vakantiehuis in
€888,00
Maximaal 6 personen 6
Veyrignac
Vakantiehuis in
€438,00
Maximaal 4 personen 4

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Dordogne


Périgueux
Périgueux

Dordogne Blog


Top 10 kastelen van de Dordogne
10-01-2014
De Dordogne wordt ook wel het land van de 1000 kastelen genoemd. Samen met het Loiredal is dit deel van Frankrijk het gebied met de meeste kastelen. Iedere dorp of plaats is wel in het bezit van een kasteel, van groot tot klein. We hebben voor u de mooiste kastelen op een rijtje ...lees meer
Home > Dordogne
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net