Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Drôme


Locatie Drôme in FrankrijkDrôme is een departement in het zuidoosten van Frankrijk. Het grenst in het westen aan de Ardèche, in het zuiden aan de Provence en in het oosten aan de voetbergen van de Alpen. In het westen vormt het Rhonedal de natuurlijke grens met de Ardèche. Langs de Rhone bevinden zich ook de meeste grote plaatsen. De hele streek is een overgangsgebied tussen de Alpen en de Provence, alhoewel het qua klimaat, cultuur en landschap meer kan worden bestempeld als Provencaals.

Het klimaat is mediterraan te noemen met warme zomers en milde winters. Het landschap is groen en met heuvels bedekt. In het noorden van de Drôme liggen de bergen van het Vervors Plateau met toppen tot zo'n 2200 meter. Het plateau heeft spectaculaire kalksteenformaties. Het is tevens een populair oord voor langlaufski en alpineski.

In het midden van het departement stroomt de rivier Drôme. Langs deze rivier liggen mooie stadjes zoals Crest, Die en Saillans. Het rivierdal kent pittoreske plekjes en is bekend om de Clairette de Die wijnen. In het zuiden ligt het grensgebied met de Provence genaamd Drôme-Provencale.

De hoofdstad van Drôme is Valence aan de Rhone. Iets ten noorden hiervan ligt de stad Montelimar, wereldberoemd om haar noga producten. De streek kent leuke toeristische trekpleisters. Als u van vliegtuigen houdt moet u zeker het jachtvliegtuig museum bezoeken bij Montelimar. Het Château de Grignan is het mooiste kasteel van de regio en is gelegen in het zuidoosten in het prachtige dorpje Grignan. In de plaats Hauterives staat één van de meest opmerkelijke gebouwen van Frankrijk. Het Palais idéal van Ferdinand Cheval is een bizar bouwwerk wat u zeker eens moet bekijken als u in de buurt bent.

Zie ook: Montélimar

Vakantieparken in DrômeVakantiehuizen in Drôme


Montaulieu
Vakantiehuis in
€292,00
Maximaal 4 personen 4
Die
Vakantiehuis in
€357,00
Maximaal 4 personen 4
Die
Vakantiehuis in
€357,00
Maximaal 5 personen 5
Die
Vakantiehuis in
€357,00
Maximaal 6 personen 6

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Drôme


Château de Grignan
Château de Grignan
Palais Ideal du Facteur Cheval
Palais Ideal du Facteur Cheval
Home > Drôme
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net