Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Finistère


Locatie Finistère in FrankrijkFinistère is het meest westelijke departement van Frankrijk. Het is ook het departement met in verhouding de langste kustlijn. Het is dus echt het land van de zee. De kust is in het noorden en westen wild maar in het zuiden veel rustiger met mooie stranden. Finistère heeft een sterk cultuurlandschap wat in de middeleeuwen is ontstaan. Veel oude akkergronden en weilanden worden afgewisseld met kleinere bossen en moerassen. Op de slingerweggetjes kunt u uren ronddwalen en mooie dorpjes ontdekken. Het Bretonse klimaat is mild te noemen met zachte winters en gematigde zomers. Ideaal dus als u de hitte van het zuiden wilt vermijden.

Brest is de grootste stad van Finistère en een belangrijke havenstad. De stad heeft een marinemuseum en een groot kasteel wat u kunt bezoeken.
Iets zuidelijker ligt de stad Quimper. Deze stad staat vooral bekend om haar historie. Beroemdste gebouw is de kathedraal St. Corentin. Verder is het kunstmuseum van Quimper een grote toeristische trekpleister.

Voor de natuurliefhebber zal Finistère zeker niet gaan tegenvallen. Er zijn veel natuurgebieden die u kunt bezoeken. Breng ook eens een bezoek aan één van de Bretonse eilanden zoals Ile d'Ouessant. Hier kunt u het ultieme eilandgevoel beleven aan de rand van Frankrijk met veel trekvogels, zeehonden en natuurlijk een vuurtoren.
Parc Naturel Regional d'Armorique is het grootste park van Finistère. U kunt hier prachtige wandelingen maken door de heuvels, bossen en heidevelden. Onderweg vindt u veel regionale musea verspreid in het park.

Zie ook: Brest

Vakantieparken in FinistèreVakantiehuizen in Finistère


Sizun
Vakantiehuis in
€493,00
Maximaal 4 personen 4
Sizun
Vakantiehuis in
€400,00
Maximaal 4 personen 4
Plougasnou
Vakantiehuis in
€519,00
Maximaal 6 personen 6
Crozon
Vakantiehuis in
€327,00
Maximaal 4 personen 4

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Finistère


Pointe du Raz
Pointe du Raz

Finistère Blog


Regionaal park Armorique
31-12-2013
In het uiterste westen van de Franse regio Bretagne ligt het regionaal natuurpark Armorique. Het park is 1250 vierkante kilometer groot en is gelegen in het departement Finistère. Het strekt zich uit van het schiereiland Crozon to de plaats Guerlesquin in het binnenland. De rivie...lees meer
Home > Finistère
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net