Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Gard


Locatie Gard in FrankrijkGard is een departement in het zuidoosten van Frankrijk in de regio Languedoc-Roussillon. Het grenst in het oosten aan de Provence. Het ligt voor het grootste gedeelte in het binnenland met uitzondering van een klein stukje aan de Middellandse Zee in het uiterste zuiden. In het noordwesten van het departement liggen de bergen van de Cevennen. Mont Aigouol met een hoogte van 1565 is de hoogste berg van deze streek. Hier zijn ook de mooiste landschappen te vinden met diepe bergkloven en prachtige rivieren.

In het hart van de Gard wordt veel gedaan aan wijnbouw en fruitteelt. Het klimaat is hier uitstekend voor. Het meest bekend zijn de truffels en de olijven van de Gard. Ook brengt deze regio voortreffelijke wijnen voort zoals de Côtes-du-Rhône wijnen, Costières wijnen en de Garrigues wijnen.

De Gard heeft een lange historie en vooral uit de Romeinse tijd zijn enkele fraaie gebouwen bewaard gebleven. De wereldberoemde Pont du Gard is een prachtig aquaduct wat bezocht kan worden bij de plaats Vers-Pont-du-Gard.
Nîmes is de hoofdstad en grootste plaats van de Gard. Ook hier zijn enkele grote Romeinse bouwwerken te bezichtigen zoals het Romeins amfitheate, het Maison Carrée en de Tempel van Diana. In de mooie tuinen van Jardins de la Fontaine staan enkele Romeinse standbeelden en enkele prachtige historische monumenten.

Er zijn ook middeleeuwse monumenten te bezichtigen zoals de Abbey of Saint-Roman en de historische vestingplaats Aigues-Mortes. Deze plaats aan de Middellandse Zee is één van de best bewaarde vestingsteden van Frankrijk. U kunt hier genieten van de indrukwekkende stadsmuren en verdedigingstorens. Of neem een kijkje in de beroemde Notre-Dame-des-Sablons.

Zie ook: Nîmes

Vakantieparken in GardVakantiehuizen in Gard


Roquemaure
Vakantiehuis in
€840,00
Maximaal 9 personen 9
Flaux
Vakantiehuis in
€700,00
Maximaal 6 personen 6
Ners
Vakantiehuis in
€1.756,00
Maximaal 6 personen 6
Saint-Dionizy
Vakantiehuis in
€1.446,00
Maximaal 11 personen 11

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Gard


Nîmes
Nîmes
La Roque-sur-Ceze
La Roque-sur-Ceze
Home > Gard
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net