Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Gironde


Locatie Gironde in FrankrijkDe Gironde in het zuidwesten van Frankrijk is een departement met heel veel toeristische mogelijkheden. Voor ieder type toerist is er wel een stekje te vinden. En door de aanwezigheid van het vliegveld van Bordeaux is de streek ook nog eens prima bereikbaar.

De uitgestrekte Atlantische kustlijn kent vele mooie zandstranden en leuke badplaatsen, ideaal dus voor een ontspannen strandvakantie. Maar natuurlijk is de regio het meest beroemd om haar wijnen. De streek rond Bordeaux kent wereldberoemde wijn- en cognachuizen. Het groen land achter de kust wemelt van wijngaarden, kastelen, abdijen en vestigingstadjes.

Natuurlijk kan een bezoek aan Bordeaux niet ontbreken. De stad heeft een prachtig 18e eeuws centrum met brede boulevards. Hier kunt u genieten op een terrasje met uitzicht over de rivier Garonne. Net buiten de stad kunt u wijn gaan proeven op de vele wijnchateau's.

Aan de kust van Gironde vindt u twee bijzondere natuurgebieden. Het enorme Dune du Pilat is het hoogste duingebied van Europa met een top van wel 100 meter. Geniet van het uitzicht op deze imposante duin. De lagune Bassin d'Archachon is een prachtig binnenmeer en is een paradijs voor zeilers en liefhebbers van oesters. Ook vogelliefhebbers en wandelaars kunnen hier prima terecht door middel van de vele routes die in dit natuurgebied aangelegen zijn.

Zie ook: Bordeaux

Vakantieparken in Gironde


Vakantiepark Les Vertmarines
Le Verdon-sur-Mer
Vakantiepark Eden Club
Lacanau-Océan

Vakantiehuizen in Gironde


Le Verdon-sur-Mer
Vakantiehuis in
€235,00
Maximaal 4 personen 4
Le Verdon-sur-Mer
Vakantiehuis in
€260,00
Maximaal 6 personen 6

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Gironde


Vestingplaats Libourne
Vestingplaats Libourne
Vestingplaats Bazas
Vestingplaats Bazas
Home > Gironde
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net