Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Haute-Vienne


Locatie Haute-Vienne in FrankrijkDepartement Haute-Vienne is vernoemd naar de rivier de Vienne. Deze streek is de meest westelijke in de regio Limousin. De hoofdstad en tevens grootste stad is Limoges. Limousin is een dun bevolkte en landelijke streek in het hart van Frankrijk. Het meest bekende icoon van de regio is het Limousin rund met haar herkenbare rood/bruine kleur. De houtindustrie is een grote bron van inkomsten alsmede het toerisme.

Limousin heeft een milder klimaat dan omliggende streken en kan tamelijk koud worden in de winter. Het is een regio met veel heuvels en bergen. Het is nergens echt vlak en de hoogste toppen reiken tot zo'n 1000 meter. Het landschap wordt doorsneden door vele rivieren wat het tot een uitstekend visgebied maakt. In de Haute-Vienne vindt u vele prachtige natuurgebieden zoals de Haute Vallée de la Vienne en de Vallée de la Briance.

Ook de Haute-Vienne is rijk aan historie en kent buiten Limoges ook nog tal van oude steden, dorpen en kastelen. Bezoek eens het indrukwekkende Château de Montbrun of het Chateau de Chalusset. Of ontdek de mooie stadjes St. Pardoux, Eymoutiers en Bellac.
Het meest indrukwekkende monument vindt u in Oradour-sur-Glane. In de Tweede Wereldoorlog hielden de Nazi's hier een slachtpartij waarbij ruim 600 burgers werden vermoord. Uit eerbetoon zijn de ruines van het dorp nog precies zoals 70 jaar geleden waren.

De hoofdstad Limoges zal u niet doen vervelen. Meest bekend om haar porselein en heeft daarom ook haar eigen porseleinmuseum. De stad barst van cultuur en historie en heeft enkele grote bezienswaardigheden zoals de Cathédrale Saint-Étienne, de Chapelle Saint-Aurélien, de St-Pierre-du-Queyroix kerk, brug van Saint Martial en het Limoges Fine Arts Museum.

Zie ook: Limoges

Vakantieparken in Haute-Vienne


Vakantiepark Nedde
Nedde
Vakantiepark La Bastide
Coussac-Bonneval

Vakantiehuizen in Haute-Vienne


Bellac
Vakantiehuis in
€229,00
Maximaal 5 personen 5
Bussière-Galant
Vakantiehuis in
€243,00
Maximaal 4 personen 4
Dompierre-les-Églises
Vakantiehuis in
€354,00
Maximaal 4 personen 4
Champagnac-la-Rivière
Vakantiehuis in
€353,00
Maximaal 4 personen 4

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Haute-Vienne


Château de Montbrun
Château de Montbrun
Porselein museum Limoges
Porselein museum Limoges
Verzetsmuseum Limoges
Verzetsmuseum Limoges
Home > Haute-Vienne
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net