Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Jura


Locatie Jura in FrankrijkDe Jura is een departement in het oosten van Frankrijk. Het grenst in het oosten aan Zwitserland. Het is een echte natuurlijke streek met geen zware industrie of grote steden. De kleine stadjes die er zijn hebben slechts een regionale en kleinschalige functie. De voornaamste bronnen van inkomsten zijn wijnbouw, toerisme en kleinschalige ondernemingen. De wijnen uit de Jura zijn ietwat anders dan andere Franse wijnen door het koudere klimaat en grote hoogteverschil. Bekendste wijn is de Vin Jaune.

Het Jura gebergte is een middelgebergte met toppen tot maximaal 1700 meter. Het gebergte ligt ten westen van de grotere Alpen. Het grote verschil met de Alpen is niet alleen de hoogte van de bergen. De bergen van de Jura staan erom bekend dat ze zeer bebost zijn en glooiender dan de reuzen in de Alpen.
De Jura is een geliefde plek bij wandelaars, fietsers, skiers en langlaufers. Er is veel natuurschoon te bewonderen zoals de prachtige Grotten van Moidons en de Watervallen van Hérisson.

De streek staat ook bekend om haar vele bergmeren. Sommige natuurlijk en sommige kunstmatig. Vooral rond deze meren is er veel te doen voor toeristen.

Voor historisch erfgoed kunt u onder andere terecht in het stadje Dole met haar mooie kathedraal en gezellige straatjes. Of breng een bezoek aan het historische stadje Poligny of de beroemde Abdij van Baume.

Zie ook: Lons-le-Saunier

Vakantieparken in JuraZoeken via kaart


Home > Jura
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net