Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Landes


Locatie Landes in FrankrijkIn het uiterste zuidwesten van Frankrijk ligt de streek Landes (ook vaak Les Landes genoemd). Het maakt deel uit van de grote regio Aquitaine. Het ligt ten zuiden van de Gironde en de stad Bordeaux. Kenmerkende voor deze grote landstreek zijn de uitgestrekte dennenbossen en lange zandstranden.

Landes heeft een zeer mild zeeklimaat wat betekent dat het er in de zomer niet extreem heet wordt behalve misschien in het uiterste oosten meer landinwaarts. In de winter wordt het nooit echt koud en daalt de temperatuur zelden onder de 10 graden. Aan de kust kan het flink waaien en daardoor is Les Landes één van de beste surfplekken van Europa. Aan de Côte d’Argent liggen dan ook enkele bekende surfplaatsen zoals Mimizan en Soorts-Hossegor. De laatst genoemde heeft een ereplek in de wereld van surfing en trekt jaarlijks vele toeristen en surfers. Er worden ook surfwedstrijden gehouden. Er zijn ook veel surfscholen waar u terecht kunt als beginner.

De zandstranden van Landes zijn lang en breed. In totaal is er meer dan 100 kilometer aan zandstrand. U vindt hier veel badplaatsen en resorts zoals Biscarrosse, Mimizan, Contes, Saint-Girons, Anglet en Capbreton. Achter de mooie stranden zijn prachtige en grote duigebieden te vinden.

Het Bos van Les Landes is het grootste bosgebied van West-Europa wat zicht uitstrekt over drie departementen. Het bestaat voornamelijk uit dennenbos en heeft een uitstekend netwerk van fietspaden en wandelpaden.
Voor een actief dagje kunt ook terecht bij de pretparken in deze streek. Zo is er een aquapark in Biscarrosse, een avonturenpark in Moliets et Maa en het Atlantic Park in Seignosse. Verder staat Les Landes bekend om haar kuuroorden en mooie golfbanen.

Zie ook: Biscarrosse Mimizan

Vakantieparken in Landes


Vakantiepark Club Atlantique
Lit-et-Mixe
Vakantiepark Village Océlandes
St. Julien-en-Born

Vakantiehuizen in Landes


Soustons
Vakantiehuis in
€1.255,00
Maximaal 3 personen 3
Soustons
Vakantiehuis in
€1.390,00
Maximaal 4 personen 4
Moliets-et-Maa
Vakantiehuis in
€269,00
Maximaal 6 personen 6

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Landes


Bos van Les Landes
Bos van Les Landes
Mont-de-Marsan
Mont-de-Marsan
Soorts-Hossegor
Soorts-Hossegor
Home > Landes
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net