Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Loir-et-Cher


Locatie Loir-et-Cher in FrankrijkHet departement Lot-et-Cher ligt in het hart van Frankrijk midden in de Loiredal. Dit is misschien wel het mooiste stukje van dit beroemde dal. Met name door de aanwezigheid van de beroemde kastelen, mooie natuur en oude steden. De streek is landelijk met als kloppend hart de Loire. De streek heeft veel te bieden zoals mooie wandelpaden, fietspaden wijnproeverijen en grotwoningen.
Het grootste kasteel van het Loiredal is Chateau de Chambord. Dit imposante bouwwerk wat u niet mag missen bij een bezoek aan deze streek.
De grootste stad van de streek is Blois. Ooit de residentie van de Franse koning voordat Parijs deze eer toeviel. Dit is nog steeds goed te zien aan de aanwezigheid van de vele romanstische huizen, binnenplaatsen en kasteel. Mooie wandelroutes zijn uitgezet zodat u de stad goed kunt bezichtigen.
Andere belangrijke stad is Vendome met als tip de Abdijkerk La Trinite.
In de oude streek Sologne kunt u een kastelentocht houden die u langs 5 kastelen leidt. Onderweg zult u genieten van het Mysterieuze Sologne landschap met haar bossen, moerassen en velden. De eeuwenoude jachttraditie kunt u hier nog beleven. Ook zijn er vele wijnproeverijen onderweg die u kunt bezoeken.

Vakantieparken in Loir-et-Cher


Vakantiepark Les Hauts de Bruyères
Chaumont-sur-Tharonne

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Loir-et-Cher


Château de Blois
Château de Blois
Château de Chambord
Château de Chambord
Château de Chaumont
Château de Chaumont
Home > Loir-et-Cher
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net