Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Loiret


Locatie Loiret in FrankrijkLoiret is een departement in centraal Frankrijk vernoemd naar een korte zijrivier van de Loire rivier. De Loire stroom als levensader dwars door dit departement van oost naar west. Orléans is de grootste stad van Loiret en de populairste bestemming van de regio. Deze indrukwekkende historische stad staat bekend om haar mooie kathedraal en haar Joan of Arc verleden.
De tuinen van Parc Floral de la Source iets ten zuiden van Orléans zijn een prima decor voor een mooie wandeling door dit park met haar prachtige flora en fauna. U kunt hier ook gelijk doorreizen naar de bosrijke Sologne streek die zich uitstrekt tot in het Lot-et-Cher departement. Hier kunt u heerlijk wandelen en fietsen door de bossen van de Sologne die worden afgewisseld met honderden meertjes en moerassen.

In het noordoosten van de Loiret liggen de plaatsen Montargis en Yevre-le-Chatel. Montargis is een leuk stadje met kanaaltjes in het centrum en oude houten huizen. Yevre-le-Chatel is een historisch dorp gelegen op een lage heuvel met oude middeleeuwse gebouwen, een oude kerk, restanten van stadsmuren en een middeleeuws kasteel.

Iets zuidelijk gelegen in het dorp Saint-Benoit-sur-Loire staat een 11e eeuwse abdij. Deze abdij behoort tot de mooiste abdijen van Frankrijk met haar typische Romaanse bouwstijl.
Alhoewel de meer bekendere kastelen van de Loire Vallei iets meer westelijker liggen. Bezit de Loiret toch ook enkele fraaie kastelen die u niet mag missen zoals Château de Sully-sur-Loire, Chateaux Meung-sur-Loire en Beaugency.

Zie ook: Orléans

Vakantieparken in Loiret



Zoeken via kaart



Bezienswaardigheden in Loiret


Basilique Cathédrale Sainte-Croix d'Orléans
Basilique Cathédrale Sainte-Croix d'Orléans
Château de Sully-sur-Loire
Château de Sully-sur-Loire
Chateaux Meung-sur-Loire
Chateaux Meung-sur-Loire
Beaugency
Beaugency
Home > Loiret
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net