Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Lot


Locatie Lot in FrankrijkDe Lot is een kleine streek in het zuiden van Frankrijk. Het maakt deel uit van de grote regio Midi-Pyrénées. Het staat vooral bekend om haar romantische dorpjes, kalksteenbergen en natuurlijk de mooie rivier waar dit departement haar naam aan verleent. De Lot slingert op een charmante manier door dit mooie stukje Frankrijk. De rivier is op sommige plekken zeer diep gelegen in het landschap zodat u prachtige sfeerbeelden kunt proeven van een oeroud en bijzonder rivierlandschap.

Centraal gelegen in de streek bevindt zich het natuurpark Causses du Quercy. Het is een uitgestrekte kalkhoogvlakte met mooie rivieren en oude dorpen. Het is een dunbevolkt gebied wat uitermate geschikt is voor wandeltochten en boottochten.
Er zijn mooie prehistorische monumenten te bezichten waaronder enkele grotten. Bekendste voorbeeld is de Grot van Pech Merle in de vallei van de rivier Célé. Dit is een twee kilometer lange druipsteengrot met enkele van de mooiste wandschilderingen van Frankrijk.

In de Lot bevinden zich enkele prachtige plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Cahors is de hoofdstad van de streek met een mooi bewaard gebleven historisch centrum. Hoogtepunten zijn de Cathédrale Saint-Étienne en de brug Pont Valentré. Deze brug staat bekend als de mooiste middeleeuwse vestingbrug van Europa.
Saint-Cirq-Lapopie is een bergdorp aan de oevers van de rivier Lot. Het is meerdere malen gekozen als mooiste dorp van Frankrijk.
Rocamadour is een populaire bedevaartsplaats prachtig gebouwd op een rotshelling.

Zie ook: Cahors

Vakantieparken in LotZoeken via kaartBezienswaardigheden in Lot


Pont Valentré
Pont Valentré
Château de Cénevières
Château de Cénevières
Home > Lot
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net