Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Lozère


Locatie Lozère in FrankrijkHet Lozère departement ligt in het zuidoosten van Frankrijk en ligt voor een groot gedeelte in de zuidelijke delen van het Centraal Massief. Het is een bergachtige streek en bestaat uit vier bergketens. In het noorden liggen de bergen van de Aubrac en Margeride met pieken van 1000 tot 1500 meter. Het Causses plateau in het westen heeft meer afgevlakte landschappen met toppen van 700 tot 1200 meter. In het zuiden liggen de Cevennen met de hoogste berg uit de regio, Mont Lozère met zo'n 1700 meter.

De belangrijkste inkomstenbronnen zijn de veeteelt en het toerisme. Door het ruige landschap en de onvruchtbare gronden is de Lozère een zeer dunbevolkte streek, met zo'n 14 mensen per vierkante kilometer heeft het zelfs het laagste bevolkingsaantal van Frankrijk. Er zijn dan ook geen steden maar slechts enkele plaatsen die meer dan 10.000 inwoners hebben.

Mende is de hoofdstad van de Lozère en dient als regionaal centrum. Het staat bekend om haar mooie kathedraal en historisch centrum. Andere leuke stadjes om te bezoeken zijn Marvejols, Saint-Chély-d'Apcher en Aumont-Aubrac.

De vele rivieren zoals de Lot, Tarn en Truyèredie die door dit gebied stromen vanuit de bergen maken deze streek tot een vissersparadijs. Vooral het vissen op forel is zeer populair in dit deel van Frankrijk. Tevens telt de streek vele grotten die open zijn voor toeristen. Het ruige karakter van de Lozère trekt vooral natuurliefhebbers en avonturiers.

Vakantieparken in Lozère


Vakantiepark Le Coulagnet
Marvejols

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Lozère


Gorges du Tarn
Gorges du Tarn
Mende
Mende

Lozère Blog


De avontuurlijke Cevennen
11-02-2014
In het zuidelijkste puntje van het Centraal Massief ligt de ruige Franse streek Cevennen. Het is een culturele en historische streek die onder meer een groot natuurpark herbergt. Het grootste deel van de Cevennen ligt in het departement Lozère. Kleinere delen liggen in de Gard, A...lees meer
Home > Lozère
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net