Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Morbihan


Locatie Morbihan in FrankrijkAan de prachtige zuidkust van Bretagne ligt het departement Morbihan. Het klimaat en de stranden zijn hier in de zomer wat aangenamer dat aan de noord- en westkust van Bretagne. Morbihan heeft een rijke geschiedenis waarvan nog veel bewaard is gebleven. Het meest bekende zijn de stenen van Carnac. Meer dan 3000 stenen zijn in en rond Carnac geplaatst, en de oudste dateren van 4500 BC. Dit maakt deze plek ouder en indrukwekkender dan het veel bekendere Stonehenge in Engeland.

Vannes is de hoofdstad van Morbihan en één van de mooiste stadjes van Bretagne. Het middeleeuwse centrum is gezellig en telt vele oude kerken, monumenten, gebouwen en het bekende plein 'Place Henri IV'. Maar het meest bekend zijn de stadsmuren van Vannes. U kunt deze verdedigingswerken zelf gaan verkennen, een echte aanrader.
Chateau de Suscinio is een indrukwekkend middeleeuws kasteel in de plaats Sarzeau. U kunt de prachtig gerestaureerde gebouwen bezoeken en een sfeer proeven van het voormalig huis van de Hertogen van Bretagne.

Morbihan staat misschien wel het meest bekend om haar baai; De Golf van Morbihan. Deze kleine binnenzee telt vele eilandjes en vissersdorpjes. U kunt hier terecht voor prachtige zeiltochten boottochten. Of breng een bezoek aan het mooie eiland Belle-Île.


Zie ook: Lorient Vannes

Vakantiehuizen in Morbihan


Guidel
Vakantiehuis in
€635,00
Maximaal 6 personen 6

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Morbihan


Zoo Branféré
Zoo Branféré
Château de Suscinio
Château de Suscinio
Home > Morbihan
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net