Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Moselle


Locatie Moselle in FrankrijkMoselle is een departement in het noordoosten van Frankrijk. Het maakt deel uit van de regio Lorraine (Lotharingen). Het grenst aan Duitsland en Luxemburg. Het is een landelijke streek met als enige grote stad Metz. Het grootste deel van de bevolking woont in die stad of aan de rivier Moselle (Moezel).

Moselle heeft een prachtig landschap bedenkt met heuvels, bossen, meren en rivieren. De streek staat bekend om haar goede wandelpaden, fietspaden en golfbanen. Er zijn ook twee grote dierenparken namelijk Parc Zoologique in Amneville en Parc Animalier in Sainte-Croix.

Metz is het centrum van de regio. Het is tevens één van de meest culturele steden van Noord-Frankrijk. Metz heeft prachtige oude gebouwen zoals de imposante Saint-Stephen Kathedraal, de Saint-Pierre-aux-Nonnains basilica, Saint-Maximin kerk en grote stadspoort 'Porte des Allemands'. Er zijn ook tal van musea te bewonderen zoals het bekende Centre Pompidou-Metz.

Vele oorlogen hebben dit gebied geteisterd. Moselle heeft daarom vele oorlogsbegraafplaatsen, monumenten en forten. Bekende bouwwerken zijn de de Citadel van Bitche en Ouvrage Hackenberg. Dit fort maakte deel uit van de Maginotlinie, een verdedigingslinie uit het begin van de 20e eeuw. Hier kunt u uren rondlopen in de oude gangen en bunkers. Bezoek ook een het Amerikaanse kerkhof in St-Avold.


Zie ook: Metz

Vakantieparken in MoselleVakantiehuizen in Moselle


Niderviller
Vakantiehuis in
€363,00
Maximaal 4 personen 4
Menskirch
Vakantiehuis in
€759,00
Maximaal 14 personen 14

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Moselle


Zoo d'Amnéville
Zoo d'Amnéville
Bitche Citadel
Bitche Citadel
Porte des Allemands
Porte des Allemands
Home > Moselle
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net