Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Nièvre


Locatie Nièvre in FrankrijkNièvre is een dunbevolkte streek in het midden van Frankrijk. Het is een onderdeel van de grotere regio Bourgogne (Bourgondië). Er zijn maar drie plaatsen in Nièvre met meer dan 10.000 inwoners. Dit laat zien dat het een zeer landelijke streek is zonder grote steden of industrie. Nadeel is dat jonge mensen vaker en sneller naar de grote stad trekken en de streek achter zich laten. Dat is zeker het geval in de Nièvre waar de ontvolkingscijfers bij de hoogste van Frankrijk liggen.

De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn de agrarische sector, toerisme en wijnbouw. In de wijnbouw is met name de witte wijn "Pouilly Fumé" een bekend product.

Het toerisme in de Nièvre moet het vooral hebben van de natuur. Door de lage bevolkingsdichtheid kunt u hier urenlang in stilte wandelen of fietsen. Grootste trekpleister is de Morvan. Dit regionale natuurpark spant zo'n 50 bij 70 kilometer en is zeer geliefd bij toeristen. Het is een park wat kleinschalig cultuurlandschap combineert met bossen, meren, heuvels en riviertjes. In dit gebied zult u vele mogelijkheden hebben om te verblijven in onder andere vakantieparken, vakantiehuizen, campings en hostels.

Het westen van de Nièvre wordt gedomineerd door de rivier Loire. Aan deze rivier liggen enkele mooie stadjes. La Charité-sur-Loire bijvoorbeeld is een historisch stadje wat geregistreerd staat als werelderfgoed. Ontdek de middeleeuwse straatjes en de indrukwekkende kathedraal.

De belangrijkste plaats van Nièvre is Nevers. Door de ligging is het een kruispunt in Frankrijk waar vele reizigers en toeristen een tussenstop maken. Nevers heeft vele prachtige gebouwen zoals de Cathédrale de Saint-Cyr et Sainte-Julitte, het hertogelijk paleis en de Porte du Croux. Nevers is ook een bedevaartsoord, in de kapel van Saint-Gildar is het intacte lichaam te bewonderen van Bernadette Soubirous.

Zie ook: Nevers

Vakantieparken in Nièvre


Vakantiepark Domaine Des Fontaines
Montsauche Les Settons
Vakantiepark Le Domaine de Pannecière
Montigny-en-Morvan
Vakantiepark Le Grand Bois
Gimouille

Vakantiehuizen in Nièvre


Villapourçon
Vakantiehuis in
€249,00
Maximaal 5 personen 5
Châtillon-en-Bazois
Vakantiehuis in
€234,00
Maximaal 4 personen 4
Châtillon-en-Bazois
Vakantiehuis in
€234,00
Maximaal 4 personen 4
Châtillon-en-Bazois
Vakantiehuis in
€234,00
Maximaal 4 personen 4

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Nièvre


Nevers
Nevers
Morvan Regional Natural Park
Morvan Regional Natural Park

Nièvre Blog


De stilte van de Morvan
19-12-2013
Midden in het rustige binnenland van Frankrijk ligt de Morvan. Het is een middelgebergte van 70 bij 50 kilometer en beslaat vier departementen waarvan het grootste gedeelte in het departement Nièvre ligt. Kenmerkend voor dit gebied zijn glooiende landschappen en in het zuidelijke...lees meer
Home > Nièvre
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net