Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Nord


Locatie Nord in FrankrijkIn het uiterste noorden van Frankrijk ligt het departement Nord. Deze streek grenst in het noorden aan België. Het departement speelde een belangrijke rol in de industrialisatie van de 19e eeuw. In de 20e eeuw waren de kolenmijnen de belangrijkste pijlers van de economie. Nu deze ook verdwenen zijn staat de regio voor een kantelpunt. Nieuwe kansen liggen in het toerisme en modernere industrieën.

Lille is de hoofdstad van Nord en heeft zo'n 220.000 inwoners. Het is tevens de hoofdstad en grootste stad van de hele regio Nord-Pas-de-Calais en de streek Frans Vlaanderen. Lille is een culturele stad en heeft onder andere het Palais des Beaux-Arts, een van de grootste kunstmusea van Frankrijk. Qua architectuur is de stad uniek. Door de centrale ligging tussen verschillende landen heeft het Franse, Vlaamse, Engelse en Nederlandse bouwstijlen. Grootste bezienswaardigheden zijn de Citadel van Lille, Place du Général-de-Gaulle, het Belfort en de Notre-Dame de la Treille-kathedraal.

Het westelijke deel van Nord wordt Frans Vlaanderen genoemd. Oorspronkelijk hoorde dit deel van Frankrijk bij Vlaanderen. Dit is nog goed te zien in het landschap en in de dorpen en steden. Ook wordt er nog een Vlaams dialect gesproken alhoewel dit in de laatste eeuw snel minder aan het worden is. Gelukkig is er de laatste jaren weer een opleving voor de Nederlandse taal. Veel inwoners zijn nog wel trots op hun Vlaamse wortels.

Duinkerke aan de Ophaalkust is een mooie badplaats aan de Noordzee. U kunt hier zeker een leuk bezoekje brengen aan de stad en haar mooie stranden.


Zie ook: Valenciennes

Vakantieparken in NordVakantiehuizen in Nord


Hondschote
Vakantiehuis in
€470,00
Maximaal 9 personen 9
Hondschote
Vakantiehuis in
€580,00
Maximaal 18 personen 18

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Nord


Abbaye de Vaucelles
Abbaye de Vaucelles
Musée de Cambrai
Musée de Cambrai
Duinkerke
Duinkerke
Home > Nord
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net