Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Pyrénées-Orientales


Locatie Pyrénées-Orientales in FrankrijkDe streek Pyrénées-Orientales (Oostelijke Pyreneeën) ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk. In het oosten liggen de prachtige stranden van de Middellandse Zee en in het westelijke binnenland liggen de ruige Pyreneeën. Het gebied is lang Spaans grondgebied geweest tot 1659. Dit is nog goed te merken aan de architectuur en cultuur. Het kustgebied is uiterst geschikt voor een strandvakantie met prachtige zandstranden en vakantieoorden. Het binnenland is ruig, droog maar kent ook veel mooie plekken.

Perpignan is de grootste stad. Door de ligging vlakbij de kust en warme klimaat (ook in de winter) is het een gewilde toeristische bestemming. De stad ademt een typisch Catalaanse sfeer uit en daarom zal u vaak het idee hebben dat u niet in Frankrijk bent. De oude gebouwen zijn dan ook vaak gebouwd in typisch Catalaanse stijl. Perpignan heeft verschillende musea, een mooie kathedraal, vele oude gebouwen en een kasteel (Palais des Rois de Majorque).

De streek Cerdagne ligt in het westen van Pyrénées-Orientales. Het is zeer afgelegen en zeer geschikt voor wandelingen op de bergflanken en in de mooie bossen. Ook kunt u hier skiën.

Het binnenland Pyrénées-Orientales staat met name bekend door haar afgelegen kloosters en abdijen. Vaak zijn deze prachtig gebouwd op de bergflanken van de Pyreneeën. Enkele beroemden plekken zijn: Villefranche-de-Conflent (middeleeuws stadje met fort), St. Michel-de-Cuxa, st. Martin-du-Canigou en de Priorij van Serrabone.


Zie ook: Perpignan

Vakantieparken in Pyrénées-Orientales


Vakantiepark L'Ile des Pêcheurs
Port-Barcarès

Vakantiehuizen in Pyrénées-Orientales


Font-Romeu-Odeillo-Via
Vakantiehuis in
€259,00
Maximaal 4 personen 4
Font-Romeu-Odeillo-Via
Vakantiehuis in
€228,00
Maximaal 2 personen 2
Latour-Bas-Elne
Vakantiehuis in
€1.012,00
Maximaal 8 personen 8
Le Barcarès
Vakantiehuis in
€504,00
Maximaal 4 personen 4

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Pyrénées-Orientales


Fort de Salses
Fort de Salses
Villefranche de Conflent
Villefranche de Conflent
Home > Pyrénées-Orientales
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net