Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Saône-et-Loire


Locatie Saône-et-Loire in FrankrijkHet Saône-et-Loire departement is gelegen in het mid-oosten van Frankrijk en is vernoemd naar de riveren Loire en Saône. De loire stroom in het westen van het departement noordwaarts richting het Loire-dal. De Saône stroom zuidwaarts richting Lyon in het oosten van het departement. De streek is vrij dunbevolkt en bestaat uit vlakten, bossen en heuvels. Belangrijkste bronnen van inkomsten zijn de industrie, landbouw en toerisme. Het heeft een vrij gematigd klimaat maar er kunnen ook hete zomers zijn.

Saône-et-Loire is een historische streek met vele kastelen, abdijen, kloosters en oude stadjes. Het meest bekend zijn de abdij van Cluny, de Keltische opgravingen van Bibracte, de Romeinse stad Autun en de 11e eeuwse kerk van Tournus.

Saône-et-Loire ligt in het zuiden van de regio Bourgondië en kan worden verdeeld in verschillende streken. In het noordwesten ligt de streek rond Autun. Hier aan de rand van het Morvan natuurpark kunt u genieten van de prachtige natuur en de historie van de oude Romeinse stad Autun.
In het zuiden ligt het stadje Mâcon aan de Saône rivier. In de directe omgeving van dit leuke stadje ligt het Lamartines chateau en de abdij van Cluny, ooit de grootste abdij ter wereld. Chalon-sur-Saône in het oosten van het departement is de grootste plaats en bezit een mooie kathedraal en een gezellig centrum.

Zie ook: Autun Le Creusot

Vakantieparken in Saône-et-Loire


Vakantiepark La Bonne Vie
St. Maurice-les-Couches

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Saône-et-Loire


Abdij van Cluny
Abdij van Cluny
Cathedrale Saint Vincent
Cathedrale Saint Vincent
Tournus
Tournus
Home > Saône-et-Loire
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net