Afstand van luchthaven tot plaats van het park
Snel zoeken

Afstand tot luchthaven
<50 km
50-100 km
100-200 km
>200 km

Afstand van Utrecht naar park
Afstand via snelweg
<300 km
300-500 km
500-700 km
700-900 km
900-1100 km
>1100 km

Regio
Alpen
Atlantische kust
Centraal-Frankrijk
Middellandse Zee
Noord-Frankrijk
Pyreneeën

Vakantie regio's

Var


Locatie Var in FrankrijkDe Var is een streek aan de zonnige Côte d'Azur aan de Middellandse Zee. Het gebied ligt tussen Marseille en Cannes met als grootste stad Toulon. De Var ligt midden in de Provence. Dit is ongetwijfeld de meest populaire vakantiebestemming van Frankrijk. De regio is een bonte afwisseling van prachtige stranden, bergen, velden en Provençaalse dorpjes. Het wordt vaak gezien als de mooiste regio van Frankrijk (en daarbuiten). Ook op cultureel vlak heeft de Var veel te bieden. Ieder stadje heeft wel zijn eigen festival van groot tot klein. De regio kent ook vele casino's, musea en monumenten.

Voor de strand- en zonaanbidders is Var een paradijs. Neem bijvoorbeeld het strand van Cavalaire-sur-Mer, het strand Plage Notre-Dame of de een van de andere beroemde stranden. Voor de kust liggen ook enkele prachtige eilanden die u kunt bezoeken zoals de Iles d'Hyeres. U kunt uw strandbezoek ook prima combineren met een wandeling door de heuvels en bergen die vaak direct achter de stranden liggen. Bijvoorbeeld in het Massif des Maures, een prachtig natuurgebied.

Iets verder landinwaarts vindt u de typische Provençaalse bergdorpen. Enkele tips zijn: Bormes-les-Mimosas, Montauroux, Fayence, Callian, Seillans, Tourrettes, en Saint-Paul-en-Forêt. Hier kunt u genieten van de authentieke sfeer van de eeuwenoude dorpen omgeven door spectaculaire natuur.
Voor spectaculaire natuur mag u zeker de Grand Canyon du Verdon niet missen. Deze kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon. Het is de grootste kloof van West-Europa en heeft unieke natuur en natuurlijk prachtige uitzichten.

Bekendste plek in de Var is misschien wel St.Tropez. Deze badplaats is met name bekend door haar celebrities en Jetset. In de stad zijn wel enkele strandjes maar de beste stranden vindt u net buiten de stad. St.Tropez is leuk voor een dagtripje en kent veel culturele festivals, musea, restaurants, hotels en winkelstraten.Zie ook: Hyères Saint-Tropez

Vakantiehuizen in Var


Le Muy
Vakantiehuis in
€3.294,00
Maximaal 12 personen 12
Le Muy
Vakantiehuis in
€3.294,00
Maximaal 14 personen 14
Le Muy
Vakantiehuis in
€8.257,00
Maximaal 26 personen 26
Fayence
Vakantiehuis in
€1.450,00
Maximaal 8 personen 8

Zoeken via kaartBezienswaardigheden in Var


Nationale Marine Museum Toulon
Nationale Marine Museum Toulon
Fayence
Fayence
Home > Var
Share on Facebook
2013 Vakantiepark-frankrijk.net